Kemik Çimentosu Yorgunluğu Testi ASTM F2118 / ISO 16402

Kemik Çimentosu Yorgunluğu Testi ASTM F2118 / ISO 16402

ASTM F2118, Akrilik Kemik Çimento Malzemelerinin Sabit Genlikli Kuvvet Kontrollü Yorulma Testi için Standart Test Yöntemin belirler. ISO 16402, Cerrahi implantlar - Akrilik reçine simanı - Ortopedide kullanılan akrilik reçine simanlarının eğilme yorulma testi standardıdır.

Kemik Çimentosu Yorgunluğu Testi ASTM F2118 / ISO 16402

EUROLAB, ilgili testleri laboratuvarlarında kusursuz bir şekilde gerçekleştirmektedir. Bu test yöntemi, sabitin değerlendirilmesi akrilik kemik çimentosu malzemelerinin genlik, tek eksenli, gerilim-sıkıştırma düzgün yorulma performansı. 

Bu test yöntemi, Spesifikasyon F451'de belirtildiği gibi akrilik reçinelere dayalı ortopedik kemik simanlarıyla ilgilidir. Bu test yöntemindeki prosedürler diğer cerrahi çimento malzemeleri için geçerli olabilir veya olmayabilir. Köpek kemiği şeklindeki numuneler, SN eğrileri oluşturmak için sabit gerilim genliğinde yüklenir.

Bu normatif referans, kemik çimentosunun statik malzeme özelliklerini tanımlayan ISO 5833 ile ilgilidir. ISO 16402 aynı zamanda kemik çimentosu numunelerinin yorulma testini de açıklar. Düz numunelerle birlikte dört noktalı eğme testi kullanılır.  

EUROLAB, 25 yılı aşkın deneyimi, son teknolojiye sahip laboratuvarları ve uzman ekibiyle birlikte, test, ölçüm ve analiz konularında kusursuz hizmet almanızı sağlar.

Copyright © 2020 | EUROLAB Laboratory Services | Her Hakkı Saklıdır.
WhatsApp