Seramiklerin Sertlik Testi - DIN EN 843-4 / ISO 14705

Seramiklerin Sertlik Testi - DIN EN 843-4 / ISO 14705

DIN EN 843-4, Gelişmiş teknik seramikler - Oda sıcaklığında monolitik seramiklerin mekanik özellikleri - Bölüm 4: Vickers, Knoop ve Rockwell yüzeysel sertlik drektifinden bahseder. ISO 14705 ise, İnce seramikler (gelişmiş seramikler, gelişmiş teknik seramikler) - Monolitik seramiklerin sertliği için test yöntemi oda sıcaklığında test edilmesini konu alır.

Seramiklerin Sertlik Testi - DIN EN 843-4 / ISO 14705

EUROLAB, ilgili testleri laboratuvarlarında kusursuz bir şekilde gerçekleştirmektedir. EN 843-4, seramik malzemelerin sertliğini belirlemek için üç test yöntemi sağlar: Vickers, Knoop ve Rockwell. Her üç yöntem de lokal plastik deformasyonu uygulamak için bir girinti kullanır. Girinti noktası ölçülür ve sertlik değerleri hesaplanır.

Seramik malzemelerin kırılgan davranışı nedeniyle, güvenilir sonuçlar elde etmek için standardın deneyimli bir kullanıcısına ihtiyaç vardır. Yılların tecrübesi sayesinde bu uzmanlığı sağlamaktan gurur duyuyoruz.

EUROLAB, 25 yılı aşkın deneyimi, son teknolojiye sahip laboratuvarları ve uzman ekibiyle birlikte, test, ölçüm ve analiz konularında kusursuz hizmet almanızı sağlar.

Copyright © 2020 | EUROLAB Laboratory Services | Her Hakkı Saklıdır.
WhatsApp